The Batman – Galapremiär

The Batman är en amerikansk superhjältefilm från 2022 baserad på DC Comics-karaktären Batman. Producerad av DC Films, 6th & Idaho, och Dylan Clark Productions, och distribuerad av Warner Bros., är det en omstart av Batman-filmserien. Filmen regisserades av Matt Reeves, som skrev manuset med Peter Craig. Robert Pattinson spelar Bruce Wayne / Batman tillsammans med Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis och Colin Farrell. Filmen utspelar sig i sitt andra år av brottsbekämpning och ser Batman avslöja korruption i Gotham City medan han förföljer Riddler (Dano), en seriemördare som riktar sig mot Gothams elit.

Utvecklingen började efter att Ben Affleck fick rollen som Batman i DC Extended Universe (DCEU) 2013. Affleck skrev på för att regissera, producera, samskriva och spela huvudrollen i The Batman, men hade reservationer mot projektet och hoppade av. Reeves tog över och omarbetade historien och tog bort DCEU-kopplingarna. Han försökte utforska Batmans detektivsida mer än tidigare filmer, och hämtade inspiration från 1970-talsfilmer och serier som ”Year One” (1987) och Ego (2000). Pattinson rollades i maj 2019, med ytterligare rollbesättning i slutet av 2019. Huvudsaklig fotografering ägde rum i Storbritannien och Chicago mellan januari 2020 och mars 2021.

Batman hade premiär i London den 23 februari 2022 och kommer att släppas på bio den 4 mars. Den försenades två gånger från ett första släppdatum i juni 2021 på grund av covid-19-pandemin. Filmen fick beröm för prestationerna, actionsekvenserna och historien. Det är tänkt att lansera ett Batman-delat universum, med två uppföljare planerade och två spin-off-tv-serier under utveckling för HBO Max.

Premiärbilder Cawa Media: