Teater – MÄNNISKOR KOMMER OCH MÄNNISKOR GÅR

 

Teater Verket presenterar ”Människor kommer och människor går” – skådespel i två akter, en bearbetning av ”Ensam” av Börje Lindström samt ”Nästan Jihad” av Jonathan Lehtonen. För regi och manusbearbetning svarar Anton Forsdik. Premiär 19 maj – 2018.

 Det främmande. Då brudparet är i begrepp att lova varandra kärlek tills döden skiljer dem åt kommer ett mörkt avslöjande. Brudgummen har ett suspekt förstanamn som bruden aldrig hört talas om. Vem är den som hon lärt känna? Varför heter han som han heter? Pratar han inte lite konstigt? Är han ens svensk? 

”Människor kommer och människor går” är en pjäs som följer två män. En i sin ensamhet och den andre på vägen till ett sammanbrott. Det främmande, rädslan och fördomar har en stark närvaro i pjäsen.  Hat, förhandsuppfattningar och känslor förändras i rasande tempo. Men vad hände med kärleken med vänskapen och gemenskapen? Alla har fördomar. När fördomar utvecklas till hat och diskriminering det är då det blir till problem. Rasism föds ur fördomar och rädsla.

[divider sc_id=”sc64809390339″]divider-solid[/divider]

”Genom att avklippa kontakterna med andra människor tycktes jag först förlora all kraft, men samtidigt började mitt jag liksom koagulera, förtätas omkring en kärna, där allt vad jag upplevt samlade sig, smältes och upptogs som näringsämnen av min själ.” August Strindberg

[divider sc_id=”sc1518318722370″]divider-solid[/divider]

Det är första gången som Anton Forsdik regisserar en pjäs på Teater Verket. Han är 17 år och född i Stockholm. Anton är elev på både Calle Flygare teaterskolan och Scengymnasiet S:t Erik. Utbildning utomlands har han gjort på Metfilm school London. Filmdebut gjorde han 2012 i Gustav Danielsson ”Djur jag dödade förra sommaren” sedan dess har han hunnit med att regisera och spela i flertal bio samt TV filmer. Som regissör har han vunnit pris som bästa unga filmskapare med sin film ”Fate” på Birmingham film festival. Med hans första egna film ”I don’t want to live anywhere else” är han vinnare av Stockmotion film festival.  År 2015-2017 medverkade han i ”Fanny och Alexander” på Kungliga Dramatiska Teaters scen regisserad av Stefan Larsson. Vi har kunnat se honom i Colin Nutleys film ”Medicinen” och Johan Brisingers ”Jag älskar dig en skilsmässokomedi”. Ses på TV i serier som Gåsmamman, Svansen i kläm och Morden i Sandhamn. För närvarande så spelar han Benny i Jonas Gardells nya TV film ”De dagar som blommorna blommar” som förväntas ha premiär i december 2018.

Text från pressmeddelande

Fakta:

“Människor kommer och människor går” av Anton Forsdik
Premiär 19 maj på Teater Verket
Regi: Anton Forsdik
Medverkande: Philip Karlsson, Andrea Jäderlund, Elsa Wörmann, Vincent Saldell, Anton Forsdik
Länk: TeaterVerket

Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54:

Fre 18 maj kl 19.00 – genrep
Lör 19 maj kl 19.00 – PREMIÄR
Sön 20 maj kl 17.00
Tor 24 maj kl 19.00
Fre 25 maj kl 19.00
Lör 26 maj kl 19.00

Längd: ca 1,5 timme

Biljetter

[image action=”none” image_action_link=”#” target=”_self” align=”alignleft” image_size_alias=”” image_alt=”Människor kommer och människor går” link_title=”Svansen i kläm SVT 2018,Anton Forsdik” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” sc_id=”sc548492210577″]https://usercontent.one/wp/antonforsdik.com/wp-content/uploads/2018/03/ManniskorKommer-EXTRA-BILD596x332-1.jpg[/image]