”Sjukt oklar” med Anton Forsdik som David

Premiärdatum för SVT:s nya serie ”Sjukt oklar” med Anton Forsdik och Clara Henry

Sjukt oklar med Anton Forsdik som David

Premiärdatum för SVT:s nya serie ”Sjukt oklar” med Anton Forsdik och Clara Henry

Anton Forsdik spelar en av rollerna i ”Sjukt oklar”.

Nu meddelar SVT att den nya serien har premiär 28 december.

Nu meddelar SVT att serien har premiär 28 december.

Utöver Clara Henry finns Madeleine Martin, Elsa Forsberg, Anton Forsdik, Tina Pour Davoy, Christoffer Nordenrot, Lola Zackow, David Nzinga och Siri Fagerudd i rollistan.

”Sjukt oklar” produceras för SVT av Splay Networks. Lina Åström är producent, medan Clara Mannheimer är SVT:s projektledare.

”Sjukt oklar” har premiär i SVT och på SVT Play den 28 december 2018.

I den nya serien kommer Clara Henry alltså spela den 24-åriga Ellen och Anton Forsdik hennes bror. Under en backpacker-resa på Bali träffar hon Vera där kärleken börjar spira och tiden stannar i romantikens tecken. Men pengarna tar slut och resan därefter.

Så Ellen flyttar hem, och bestämmer sig för att fejka sin ålder för att gå klart gymnasiet. Men det blir inte lika lätt som hon tänkt sig:

För plötsligt står Bali-Vera i klassrummet.

– Ellen är impulsiv, klantig och livrädd för konflikter, men har en briljant verbal förmåga att kunna ordbajsa sig ur vilken situation som helst, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

”Som en backspegel till tonårslivet”

Clara Mannheimer är SVT:s projektledare för den nya serien, och beskriver den som en blandning mellan ”nagelbitare och skämskudde”.

– Det sker hur många roliga förväxlingar som helst. Det är som att man ser på sig själv i en backspegel till tonårslivet, säger Clara Mannheimer, och fortsätter:

– Jag blir helt deprimerad över att det inte fanns den här typen av serier när jag var yngre. Det känns som framtidens TV. Bra, smart och genomtänkt, säger hon.

Serien som har namnet Sjukt oklar produceras för SVT av Splay Networks och de åtta avsnitten kommer visas på SVT i höst.