Sjukt oklar andra säsong

Sjukt oklar andra säsong med Anton Forsdik som David

Nu meddelar SVT att den nya serien har premiär 2020.

Utöver Clara Henry finns Anton Forsdik , Madeleine Martin, Tina Pour Davoy och Christoffer Nordenrot i rollistan.

”Sjukt oklar” produceras för SVT av Splay Networks.

”Sjukt oklar” säsong 2 har premiär i SVT och på SVT Play år 2020.

I den nya serien kommer Clara Henry alltså spela den 24-åriga Ellen och Anton Forsdik hennes bror. Under en backpacker-resa på Bali träffar hon Vera där kärleken börjar spira och tiden stannar i romantikens tecken. Men pengarna tar slut och resan därefter.

Så Ellen flyttar hem, och bestämmer sig för att fejka sin ålder för att gå klart gymnasiet. Men det blir inte lika lätt som hon tänkt sig:

För plötsligt står Bali-Vera i klassrummet.

– Ellen är impulsiv, klantig och livrädd för konflikter, men har en briljant verbal förmåga att kunna ordbajsa sig ur vilken situation som helst, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

”Som en backspegel till tonårslivet”

Clara Mannheimer är SVT:s projektledare för den nya serien, och beskriver den som en blandning mellan ”nagelbitare och skämskudde”.

– Det sker hur många roliga förväxlingar som helst. Det är som att man ser på sig själv i en backspegel till tonårslivet, säger Clara Mannheimer, och fortsätter:

– Jag blir helt deprimerad över att det inte fanns den här typen av serier när jag var yngre. Det känns som framtidens TV. Bra, smart och genomtänkt, säger hon.

Serien som har namnet Sjukt oklar produceras för SVT av Splay Networks och de åtta avsnitten visas på SVT 2020.