LIMBO ny dramaserie

Limbo ny dramaserie, svenska storstjärnor, personligt engagemang och det där ögonblicket som förändrar allt. Det är några av ingredienserna i Viaplays kommande originalserie Limbo. Serien samlar en stjärntät ensemble. 

Limbo ny dramserie : Telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända, har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) och Gloria (Louise Peterhoff) har utan tillstånd lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka. Alla tre skadas, men värst drabbad är Ebbas son Jakob som får livshotande skador med en osäker utgång. Den katastrofala bilolyckan sätter kvinnornas relation till varandra och sina familjer på prov. Medan Jakob svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i Limbo. 
Serien tar avstamp i en personlig händelse i Rakel Wärmländers liv. Den spinner därifrån vidare på hur relationer förändras när personerna i dem går igenom djupa dalar och höga toppar.
– Serien i sig är helt fiktiv, men däremot är olyckan tagen ganska rakt av från verkligheten. Sen när jag själv blev förälder har jag fortsatt fundera på hur jag själv skulle reagerat och agerat om något liknande hände mig, säger Rakel.
Vänskap, moderskap och relationer är den röda tråden i serien, som består av sex avsnitt. Innan olyckan lever de tre vännerna ett till synes perfekt liv med en vardag där de jonglerar roller som föräldrar, partners, älskare och karriärister, men i varje vrå lurar utmaningar. My, som har en bonusson, kämpar med ångesten att hennes chans att få egna barn kan ha gått henne förbi, Ebba har jobbat hårt för att komma dit hon är och gör allt för att upprätthålla sin status och position, Gloria är på ständig jakt efter bekräftelse och att hitta sitt sammanhang. 
– Varje karaktär har sina egna problem, som i relation till olyckan kan bli både större och mindre. Vår serie förskönar inte, utan vi försöker gestalta en verklighet som är sann. Alltså en blandning av allt det fula, vackra, ytliga och djupa tillsammans, så som livet är, säger Rakel.
– Limbo är ett drama som problematiserar teman som skuld, skam och svek men också insikt, förståelse och utveckling. Det är en serie som vänder ut och in på föräldraskapet och utmanar bilden av det perfekta livet. Det är med stort intresse jag följer den här produktionen som har en unik handling, samtidigt som den har samlat flera av Sveriges bästa skådespelare. Jag är övertygad om att Limbo kommer bli ett fantastiskt tillskott till våra Viaplay-original, säger Filippa Wallestam.
Limbo produceras av Warner Bros ITVP Sverige Drama AB som bland annat producerat Partisan och Älska mig för Viaplay. Producent är Johanna Wennerberg. Exekutiva producenter är Rakel Wärmländer, Johan Hedman och Lotta Dolk på NENT Group. Regisserar gör Sofia Adrian Jupither. Manus är skrivet av Emma Broström och Rakel Wärmländer.
Totalt släpps sex avsnitt á 45 minuter med exklusiv premiär på Viaplay under 2022.

Limbo ny dramaserie på Viaplay har premiär 2022.