Höstens premiärer: Serierna du inte får missa 2018

Tips på höstens bästa tv-serier 2018

Höstens premiärer: Serierna du inte får missa 2018

“De dagar som blommorna blommar” – Poetisk sorg i SVT:s nya miniserie

Missa inte Jonas Gardells nya serie om vännerna Erik, Mikael och Benny som växer upp tillsammans i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare.

 

Sjukt oklar

Sjukt oklar

Till hösten väntas en ny komedisatsning från SVT.

I den nya serien kommer Clara Henry alltså spela den 24-åriga Ellen och Anton Forsdik hennes bror. Under en backpacker-resa på Bali träffar hon Vera där kärleken börjar spira och tiden stannar i romantikens tecken. Men pengarna tar slut och resan därefter.

Så Ellen flyttar hem, och bestämmer sig för att fejka sin ålder för att gå klart gymnasiet. Men det blir inte lika lätt som hon tänkt sig:

För plötsligt står Bali-Vera i klassrummet.

– Ellen är impulsiv, klantig och livrädd för konflikter, men har en briljant verbal förmåga att kunna ordbajsa sig ur vilken situation som helst, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

”Som en backspegel till tonårslivet”

Clara Mannheimer är SVT:s projektledare för den nya serien, och beskriver den som en blandning mellan ”nagelbitare och skämskudde”.

– Det sker hur många roliga förväxlingar som helst. Det är som att man ser på sig själv i en backspegel till tonårslivet, säger Clara Mannheimer, och fortsätter:

– Jag blir helt deprimerad över att det inte fanns den här typen av serier när jag var yngre. Det känns som framtidens TV. Bra, smart och genomtänkt, säger hon.

Serien som har namnet Sjukt oklar produceras för SVT av Splay Networks och de åtta avsnitten kommer visas på SVT i höst.

[image action=”link” image_action_link=”https://usercontent.one/wp/antonforsdik.com/wp-content/uploads/2018/08/DeDagarSomBlommornaBlommar.jpg” target=”_self” align=”alignleft” image_size_alias=”150*150″ image_alt=”De dagar som blommorna blommar” link_title=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” sc_id=”sc441868697638″]https://usercontent.one/wp/antonforsdik.com/wp-content/uploads/2018/08/DeDagarSomBlommornaBlommar.jpg[/image]    [image action=”link” image_action_link=”https://usercontent.one/wp/antonforsdik.com/wp-content/uploads/2018/11/Antonforsdik-nov-201808.jpg” target=”_self” align=”alignleft” image_size_alias=”150*150″ image_alt=”Anton Forsdik” link_title=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” sc_id=”sc942805599506″]https://usercontent.one/wp/antonforsdik.com/wp-content/uploads/2018/11/Antonforsdik-nov-201808.jpg[/image]    [image action=”link” image_action_link=”http://af-demo.afpitch.com/wp-content/uploads/2018/09/sjuktoklart.jpg” target=”_self” align=”alignleft” image_size_alias=”150*150″ image_alt=”sjukt oklar” link_title=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” sc_id=”sc609601410942″]http://af-demo.afpitch.com/wp-content/uploads/2018/09/sjuktoklart.jpg[/image]

Foto:SVT